Skip to main content

Nog meer social media kanalen?

Waar is jouw doelgroep actief?

Social media is altijd in beweging. Verschillende platformen komen en gaan of wisselen af in populariteit. Zo bleek Vero toch een tijdelijke hype te zijn en rolt Instagram bijna dagelijks nieuwe features uit. Uiteindelijk baseren we onze keuzes altijd op basis van waar jouw doelgroep actief is en wat bij je bedrijf past.

Snapchat is bijvoorbeeld in hele korte tijd uitgegroeid tot een populair platform onder jongeren. De app heeft 150 miljoen dagelijks actieve gebruikers en er worden meer dan 750 miljoen snaps per dag verstuurd. Het bereik van bedrijven die snapchat inzetten is nu nog laag. Wel biedt snapchat steeds meer advertentiemogelijkheden door bijvoorbeeld geofilters, lenzen en de Discover-functie.

Whatsapp is tot nu toe het grootste platform en kende in januari 2018 11,5 miljoen Nederlandse gebruikers. Ook deze app is constant in ontwikkeling. Door het lanceren van de desktop-app besloten veel bedrijven whatsapp in te zetten bij hun klantenservice. Het informele karakter van Whatsapp kan klanten aanmoedigen sneller de interactie op te zoeken met jouw bedrijf.

Benieuwd op welke platformen je jouw doelgroep kan bereiken? We zoeken het graag voor je uit.

Projecten - social media

eBirds & ABN AMBRO - LinkedIn training

ABN AMRO